Whatsapp

Nazolabial Dolgu Nedir?

Nazolabial dolgu, nazolabial bölge burun kenarından başlayan ve dudak kenarlarına doğru uzanan hatta verilen isimdir. Burun kenarında ve ağız çevresinde bulunan kırışıklıklar gülme ve ağlama gibi mimiklerde daha fazla otaya çıkar. Kişinin olduğundan daha yaşlı ve bakımsız görünmesine neden olur. Doğru oranda uygulanan dolgu tekniği sayesinde bu problemler ortadan kaldırılır.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Gerekir?

Kişi görüntüsünden psikolojik olarak rahatsız olmaya başladığında ve kendini mutlu hissetmediğinde nazolabial dolgu gerekir. Estetik ve güzel görünmek herkesin hakkıdır. İnsanların kendilerine olan güvenlerinin artmasına yardımcı olur. Psikolojinizi bozan ve sizi rahatsız eden sorunlar için ameliyatsız teknikleri tercih edebilirsiniz.

Nazolabial bölge tam olarak neresidir?

Nazolabial Dolgu Uygulamaları; Nazolabial bölge burun kenarından başlayan ve dudak kenarlarına doğru uzanan hatta verilen isimdir. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde belirgin olmayan bu alan zamanla derinleşmeye başlar ve daha belirgin hale gelir. Aslında burda derinleşen nazolabial bölge değildir.

Yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile yanak bölgesini aşağıya doğru inmesi sonucu nasolabial bölge daha derin ve görünür hale gelir. Bu nedenle nazolabial bölgeyi yanak bölgesi ve elmacık kemikleri ile beraber değerlendirmek daha doğrudur.

Özellikle burun kenarında oluşan bu derinlik zamanla dudaklara doğru uzanmaya devam eder. Bu derinleşme ve belirginlik yüzde yorgun bir görünüm oluşmasına neden olur.

Nazolabial bölgeye yapılacak dolgunun özellikleri nelerdir?

Nazolabial dolgu uygulamaları burun kenarındaki derin alanlardan başlayarak yapılır. Bu bölge nazolabial hattın en derin yeridir. Burun kenarında cilt altına yapılacak olan dolgu burayı doldurarak daha genç bir görünüm kazandırır.

Burun kenarından dudaklara doğru uzanan hatta eğer çizgiler çok derin ise cilt altına dolgu yapılması, eğer çizgiler yüzeysel ise hemen çizgilerin altına yüzeysel planda yapılabilir. Bu nedenle nazolabial dolgunun hem cilt altı derin bölgelere hem de ince çizgilerin altına yapılmaya uygun bir dolgu olması gerekir.

Nazolabial dolguların kalıcılığı ne kadardır?

Vücudun her bölgesinde olduğu gibi nazolabial dolgularında kalıcı dolgular olması önerilmez. Kalıcılığı bir yıl civarında olan dolgular insan vücuduna en uygun olan dolgulardır. Nazolabial bölge için bizim tercihimiz 1 yıl kalıcılığı olan dolgularıdır. Bir yıl süresince insan vücudundaki enzimatik reaksiyonlar dolguyu tam yakın olarak eritir.

Nazolabial Dolgu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

İşlem öncesinde doktor tarafından fiziki muayene uygulanır. Muayene sırasından kırışıklıklar ve deformasyonlar incelenir. Başarılı bir sonuç için gerekli olan dolgu miktarı belirlenir. İşlem yaptırmak isteyen işi kan sulandırıcı kullanıyorsa en az 1 hafta önce doktor kontrolünde ara vermelidir. Alkol ve sigara gibi yara iyileşmesini olumsuz etkileyen maddelerin kullanımını bırakmalıdır.

İşlem öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Burun kanatlarına yerleşecek olan dolgunun doğal görünmesi için elmacık kemiklerinin dolgunluğu ve yüksekliği incelenir. Bu işlemler uygulandıktan sonra dolgu yapılır. Bu sayede hem başarılı hem de mükemmel sonuçlar elde edilir.

Nazolabial Dolgu Sonrasında Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

Dolgu yapıldıktan özellikle yapılmaması gereken ya da mutlaka yapılması gereken bir şey yoktur. Sadece nazolabial bölgeye birkaç gün hafifçe masaj yapmak yeterli olur. İçerisinde dolgunun erimesine neden olacak madde bulunduran cilt bakım ürünleri kullanılmamalıdır.

İlk 3 gün ağır ve yoğun içeriği bulunan makyaj malzemeleri kullanılmamalıdır. Ağır ve yüz bölgesine zarar verebilecek egzersizler uygulanmamalıdır. Havuz, sauna ve hamam gibi dolgu malzemesinin yapısını bozacak alanlardan 1 ay uzak durulmalıdır.

Nazolabial Dolguyu Kimlerin Yapması Önerilmez?

Cerrahi müdahale olmasa da işlemi doktor dışındaki görevlilerin yapması önerilmez. Yüze herhangi bir zarar vermemesi ve komplikasyona neden olmaması için eğitimi almış ve bilinçli kişilerin yapması uygundur. Sertifika aldığını söyleyerek bu işlemleri uygulayan güzellik merkezlerinin komplikasyon sonucu yüksektir. Bu nedenle vücudunuza uygulanacak her türlü işlem için mutlaka hekimleri tercih etmelisiniz. Aksi halde estetik kaygıların yanında sağlığınızın bozulmasına neden olabilirsiniz.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Gerekir?

İnsanlarda 25 yaş sonrasında kollajen üretimi durduğu için mimik çizgileri bu yaş sonrasında yer ederek kırışıklıklar başlar. Dudak ve burun çevresinde oluşan bu görüntüden rahatsız olmaya başladığınız an bir hekim ile görüşerek işlem yaptırabilirsiniz.
İşlem yaptıran ortalama yaş kesimi 25-45 yaş arasıdır. 45 yaş ve sonrasında cildin ihtiyacı daha fazla olduğu için nazolabial dolgu tek başına yeterli olmayabilir. Farklı estetik müdahaleler ile desteklenerek uygulanabilir.
Cilt güneş ışınlarının zararlı etkileri, dengesiz beslenme, yaşlılık ve yetersiz cilt bakımı gibi nedenlerden dolayı yıpranır. Yıpranan alanlarda kırışıklıklar, ölü deriler ve renk farlılıkları oluşur. Özelikle ölü derilerin bulunduğu alanlarda koyu renkleşme görülür. Ağız çevresinde ve burun kanatlarında oluşan bu görüntü nazolabial dolgusu işleminin vaktinin geldiğini gösterir. Gerekli doktor kontrolü de sağlandıktan sonra bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Nzaolabial Dolgu Etkisi Ne Kadar Sürer?

Dolgu içerisinde bulunan hyaluronik asit vücut içerisinde 12-18 ay arasında kalıcılık gösterir. İnsan derisinde var olan bu madde bir süre sonunda deri tarafından emilir ve kaybolur. İşlem etkisinin devamlı sürmesini isterseniz kırışıklıklar tekrar sizi rahatsız etmeye başladığında doktorunuzdan bir seans daha isteyebilirsiniz. Nazolabial dolgu etkisi kişinin cilt yapısı ile orantılı olarak kalır. Cildi yağlı ve esnek olan kişilerde işlemin etkisi daha uzun sürerken kuru cilt yapısına sahip kişilerde daha kısa sürede biter. İşlemin kalıcılık süresi hakkında detaylı bilgi almak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Nazolabial Dolgunun Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

İşlemin uygulanacağı alan antiseptik solüsyon ile steril hale getirilir. Kişinin yanak, gülüş şekli ve burun kıvrımları incelenerek işlem hattı belirlenir. Bölgeye lokal anestezi uygulanır ve uyuşma başladıktan sonra dolgu işlemi yapılır. Nazolabial dolgusunun işlemi yaklaşık 20-30 dakika arasında değişir. İşlem sonrası buz uygulaması yapılır ve acı hissinin oluşması engellenir.

Uygulama bölgesinde morarma ve şişlikler oluşması normaldir. Dolgu maddesi enjektör yardımı ile uygulandığı için ciltte iğne izi kalması normaldir. Bu etkiler 3 gün içerisinde kendiliğinden yok olur. 1 hafta geçmesine rağmen iyileşmeyen şişlik ve morluklar varsa hemen işlemi yapan hekime başvurulmalıdır.

Nazolabial Dolgunun İçerisinde Hangi Maddeler Bulunmaktadır?

Dolgu içerisinde hyaluronik maddesi bulunur. Bu madde insan vücudu ile birebir uyumlu olduğu için herhangi bir komplikasyon gelişmez. İnsan sağlığı için önemli derecede etkilidir. Cilt hücrelerinin gençleşmesini sağladığı için yaşlanmayı geciktirir. Doğru miktarlarda kullanıldığı sürece doğal bir görüntü oluşturur. Kullanılan ve içerisinde silikon bazlı maddeler bulunan dolgular insan sağlığına zararlıdır. Bu nedenle nazolabial dolguyu yaptırmak istediğinizde doktorunuza kullandığı dolgunun içeriğini ve markasını mutlaka sormalısınız. Özellikle FDA onayı olmayan ürünleri kullanan kliniklerden hizmet almayınız.

Nazolabial Dolgunun Faydaları Nelerdir?

Tecrübeli hekim tarafından uygulanan işlemin sağladığı bazı faydalar vardır. Bu faydalar;

  • Ciltte kollajen üretimini artırdığı için canlı görünmesini sağlar.
  • Hızlı sonuç verir ve estetik bir gülüş kazandırır.
  • Uygulaması çok kolaydır ve hemen sonrasında makyaj yapılabilir.
  • Ağız bölgesine hacim kazandırır ve yüzün daha estetik görünmesini sağlar.

Sıraladığımız bu faydalardan yararlanmak için mutlaka uzman hekimler tarafından işlem yapılmalıdır. İnsan sağlığını destekleyen ve kanserojen içeriği bulunmayan nazolabial dolgunun maddeleri kullanılmalıdır. Bu nedenle hizmet aldığınız kliniğin güvenilir olması çok önemlidir.

Nazolabial Dolgu Uygulama Fiyatları 2024

İşlem maliyetleri bazı kriterlere göre değişiklik gösterebilir. Kullanılan dolgu malzemesinin ücreti, hekimin bu alandaki tanınmışlığı, hizmet veren kliniğin fiyat politikası ve kliniğin tercih edilen bir yer olması önemli kriterlerdir. Özellikle sürekli tercih edilen kurumlar hasta kaygısı çekmediği için yüksek maliyetlerde hizmet sunarlar.

Kaliteli ve sonucundan memnun kalabileceğiniz hizmeti uygun fiyata alabilirsiniz. Bu nedenle detaylı inceleme yaptıktan sonra kliniğe karar vermelisiniz. Klinik seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak daha önce verdiği hizmet sonuçlarını talep etmelisiniz. Başarılı kurumlar sonuç grafiklerini size göstermekten çekinmezler.
Kullandıkları malzemelerin onay belgeleri sorgulanmalıdır. İnsan sağlığını tehdit etmeyen ürünler olmalıdır. Nazolabial dolgu fiyatlarımız ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz. Nazolabial dolgu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Nazolabial bölge ile yanak bölgesi neden bir arada değerlendirilmelidir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yanak bölgesinin yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile aşağıya doğru hareket eder. Bu hem yanaklarda hacim kaybına hem de nazolabial bölgede derinleşmeye neden olur.

Elmacık kemikleri üzerine yapılan dolgu ile hem yanaklardaki hacim kaybı giderilir ve elmacık kemikleri daha belirgin ve çekici hale getirilir hem de yanak bölgesi tekrar yukarıya doğru alınıp nazolabial bölgenin derinliği azaltılır.

Bu sayede nazolabial bölgeye yapılacak dolgu miktarı azaltılırken, yüzde daha orantılı bir görünüme kavuşulur. Sadece nazolabial bölgedeki derinliği azaltmak için bu bölgeye yapılacak fazla miktarda dolgu, yüzün alt yarısının fazla büyümesine ve yüzün üst yarımı ile orantısız bir görünüme neden olabilir.

Nazolabial bölgeye dolgu dışında uygulanabilecek seçenekler nelerdir?

Nazolabial dolgusu temelde o bölgeye hacim kazandırarak derinleşen çizgileri azaltmayı hedefler. Bu tedaviye alternatif ise yağ enjeksiyonudur. Yağ enjeksiyonu sırasında vücudun diğer bölgelerinden yağ alınmasını ve alınan yağların belirli aşamalardan geçirilerek enjekte edilebilir hale getirilmesini gerektirir.

Yağ enjeksiyonunu tercihen ameliyathane şartlarında ya da optimal sterilizasyon koşullarında yapılması önerilir. Yüze yapılan yağ enjeksiyonunda enjekte edilen yağların yaklaşık % 60’ı kalıcı olur. Bu nedenle yağ enjeksiyonlarında istenen kalıcı hacmi yakalamak için minimum iki seans yağ enjeksiyonu gerekir.

Biz Clinicplast olarak kalıcı çözüm isteyen hastalarımıza yağ enjeksiyonunu öneriyoruz. Daha düşük hacimlerde kaybı olan ve daha kolay çözümler isteyen hastalarımızda ise nazolabial dolgusu bizim için ilk seçenek olmaktadır.

Nazolabial dolgunun uygulamasından hemen sonra sosyal hayata dönebilir miyim?

Nazolabial dolgusu lokal anestezi krem uygulaması ile beraber yapılan lokal bir uygulamadır. Bölgenin özelliğinden dolayı buraya yapılan dolgu uygulamaları şişlik ya da morluğa neden olamaz. Bu nedenle hastalar kolaylık sosyal hayatlarına dönebilirler.

Nazolabial Dolgunun Yan Etkileri Nelerdir?

Yan etki bakımından araştırıldığında cerrahi müdahaleye oranlar riski yoktur. Ancak bazı vakalarda dolgu maddesinin bileşenlerine karşı hassasiyet ve hafif derecede yan etki oluşabilir. İşlem sonrası karşılaşabileceğiniz yan etkiler, döküntü, kızarıklık, şişlik ve enjeksiyon alanındaki morarmalardır. Mimik çizgilerini etkileyen bir işlem olduğu için yan etki oluşumu ciddiye alınmalıdır. Sıraladığımız bu komplikasyonlardan birini yaşarsanız hemen hekiminize danışmalısınız.