Whatsapp

J plasma (renuvion-j plasma) nedir?

J plasma ameliyatlarında son yıllarda konsept değişti. Eskiden sadece yağ alma işlemi olarak bilinen ve uygulanan j plasma ameliyatı artık bir vücut şekillendirme operasyonu olarak değerlendiriliyor.

Liposuction esnasında vücut hatlarını daha belirgin hale getirmek, daha atletik bir görünüm kazandırmak ve deri fazlası olmadan bu ameliyatları tamamlamak ana hedef haline geldi.

Liposuction ameliyatlarından sonra meydana gelen deri fazlalıklarını azaltmak, deri sıkılaşmasını sağlamak ve kilo vermeye yakın bir görünüm elde etmek için kullanılan bir cihazdır.

J plazma (renuvion-j plazma) nasıl çalışır?

Helium gazını plasma enerjisine çeviren bir cihazdır. Liposuction esnasında deri ile altındaki kas dokusu arasındaki yağlar alınır. Yağ alımı sonrasında ise deri ve kas arasındaki bağ dokuları aynı uzunlukta kalır. J plasmayla bu bağlara derin ve yüzeysel planda plasma enerjisi verilir. Bu sayede bağlarda kısalma meydana gelir. Böylece fazla deri alttaki kas dokularına yaklaşır ve deri fazlası azalır.

J plasma sadece plasma enerjisi ile mi çalışır?

J plasmanın deri altına plasma enerjisini verirken aynı zamanda deri altında ısı enerjiside verir ve cilt altını ısıtır. Bu ısı enerjisi aynı zamanda derinin sıkılaşmasına da yol açar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta deri altına çok fazla ısı enerjisi vermemektir.

J plasma’nın (renuvion-j plasma) avantajları nelerdir?

J plasmayla liposuction yapılan her alanda kullanılabilen oldukça güvenli bir yöntemdir.
J plasmayla deri sıkılaşmasını sağlayarak kesi yapılmasının ve iz kalmasının önüne geçer.
J plasmanın işlemi sonrasında oldukça hızlı bir iyileşme gözlenir. Uygulama sonrasında kilo vermeye yakın homojen bir görüntü elde edilebilir.

J plasma vücutta hangi bölgelerde kullanılabilir?

J plazma liposuction yapılan her alanda güvenle kullanılabilir. Özellikle gıdı, jinekomasti, karın, sırt, kol ve bacaklarda j plazma oldukça sık kullanılır. Derinin daha ince olduğu kol ve gıdı gibi bölgelerde 2 derin ve 2 yüzeysel hat olarak j plazma kullanılabilir. Derinin daha kalın olduğu alanlarda ise 3 yüzeysel ve 3 derin planda yapılan j plazma uygulaması ile deri sıkılaşması sağlanır.

J plasma yapmak için ek kesilere ihtiyaç var mıdır?

J plazma probu liposuction kanülleri ile benzer kalınlıklara sahiptir. Bu nedenle ek kesiye ihtiyaç olmadan liposuction için kullanılan deliklerden girilerek yapılabilir. Bu deliklerden girilerek doğrusal hatlar halinde cilt altına j plasmanın uygulaması yapılır. Uygulama esnasında uygulama hatları arasında 2 cm mesafe olmasına dikkat edilmelidir.

J plasma diğer estetik ameliyatlarla birlikte yapılabilir mi?

J plasmanın uygulaması liposuction ameliyatının bir parçası olarak düşünülmelidir. Bu nedenle liposuction ile kombine edilebilen her ameliyatla rahatça kombine edilebilir. Özellikle vücut şekillendirme operasyonları j plasmanın en sık kullanıldığı ve kombine edildiği operasyonlardır.

Liposuction yapılmadan olabilir mi?

J plasmayı yapabilmek için cilt altında tüneller oluşturmak gerekir. Bu nedenle j plasmanın öncesinde liposuction yapılması gerekir. Bu sayede hem cilt altına rahatça plasma enerjisi verilebilir hem de cilt altı bağlarda dolayısıyla ciltte sıkılaşma sağlanabilir.

J plasmanın sonrası iyileşme süresi nasıldır?

Burada iyileşmenin süresi ve hızı genellikle liposuction ameliyatının yapıldığı bölgelerin genişliği ile ilgilidir. J plasmayla deri sıkılaşması sağlandığı için liposuction sonrası iyileşme daha hızlı olur ve hastalar hedeflediği sonuçlara daha hızlı ulaşırlar.

J plasmanın sonrası korse kullanılması gerekir mi?

Liposuction ile beraber yapıldığı için yapılan hastalarında ameliyat sonrası korse kullanması gerekir. Korse kullanımı liposuction bölgelerinde kan ve sıvı birikimini engeller, ödemlerin kolay atılmasını sağlar. Aynı zamada korse kullanımı derinin yerine daha kolay adapte olmasını sağlayarak deri fazlasının önlenmesine yardımcı olur. Genellikle 6 hafta kadar korse kullanılması tavsiye edilir. İlk 3 haftadan sonra kullanılan korse bir yada iki beden küçüğü ile değiştirilir ve daha belirgin bir sıkılaşma olması hedeflenir.

Erkeklerde J plasma en fazla hangi bölgede etkilidir?

Erkeklerde en sık yağ birikimi gövde ve meme bölgesinde olur. Bu nedenle erkeklerde en sık liposuction bölgeleri jinekomasti, karın, karın yanlar ve sırtın alt bölgesidir. Bu bölgeler içinde deri kalınlığı olarak meme bölgesi en ince deri kalınlığına sahiptir.

Bu nedenle özellikle jinekomasti şikayeti olan hastalarda liposuction ile beraber j plasmanın uygulaması çok etkili sonuçlar vermektedir. Jinekomasti sonrası deri eksizyonu yapmak meme bölgesinde istenmeyen izlere neden olur. Bu izlerin gizlenmesi de oldukça zordur. Jinekomasti ameliyatlarında kullanılmaya başlanması ile bu sorunun önüne büyük ölçüde geçildi.

Aynı zamanda son yıllarda high-def liposuction konseptinin gelişmesi ile özellikle six-pack ameliyatlarında j plasmanın kullanımı arttı. Six-pack görünümü vermek için çizilen hatlara j plasmanın uygulaması ile bu hatların görünümü ve kalıcılığı arttırılır. Bu sayede daha iyi ameliyat sonuçları elde edilebilir.

Kadınlarda J plazma en fazla hangi bölgelerde etkilidir?

Kadınlarda j plasmanın en etkili olduğu alan kol bölgesidir. Kollardaki derinin gövdeye oranla daha ince olması kollara uygulanan işlemin daha etkili olmasını sağlar.

Kollar dışında karın, sırt ve bacak iç bölgelerinde kullanılması oldukça iyi sonuçlar verir. Özellikle deri kalitesi bozulmamış hastalarda yani deride çatlakları olmayan hastalarda oldukça iyi sonuç verir.

Uygun yaş ve deri kalitesine sahip olan hastalarda j plasmanın uygulaması karın germe, kol germe ve uyluk germe gibi ameliyatlar yerine kolaylıkla deri sıkılaşmasını sağlayabilir.

J plazma yüz bölgesinde kullanılabilir mi?

Yüzde oldukça etkilidir. Özellikle gıdı ve boyun bölgesine uygulanan liposuctiondan sonra j plasmanın yapılması deri fazlalıklarını azaltıp sıkı bir boyun ve gıdı bölgesine sahip olmayı sağlar.

J plazma uygulaması ne kadar sürer?

J plasmanın uygulama süresi liposuction yapılmış ameliyat alanlarının genişliğine göre değişir. Genel olarak her liposuction alanı için ortalama 10 ile 15 dakika arasında yapmak gerekir.

Bu süre geniş alanlarda artarken küçük bölgelerde azalır. Örneğin karın bölgesi için genellikle15-20 dakika arası uygulama yapılırken kollar için bu süre 5 dakika civarındadır. Burada uygulama süresi için belirleyici olan alanın genişliği ve deri kalınlığıdır.

J plazma her yaşta uygulanabilir mi?

Estetik ameliyatlar genellikle 18 yaş üzerinde yapılan operasyonlardır. Bu nedenle j plasmayı yaptırabilmek için hastanın 18 yaşından büyük olması gerekir.

J plazma her hastada uygulanabilir mi?

J plasmayla deri sıkılaşması için kullanılan bir cihazdır. Bu nedenle liposuction ve j plasmayla deri sıkılaştırması yapılacak olan bölgedeki deri kalitesinin iyi olması gerekir.

Deri kalitesini en iyi gösteren bulgu deri de çatlakların olup olmadığıdır. Eğer deride yoğun çatlaklar varsa bu bize deri kalitesini iyi olmadığını gösterir.

Bu gibi alanlarda deride sıkılaşma sağlayamaz. Deri kalitesinin iyi olmadığı alanlarda cerrahi olarak fazla derinin çıkarılması en iyi sonucu verir.

J plasmanın sonrası lenfatik drenaj masajı yaptırmak gerekir mi?

Her liposuction ameliyatında olduğu gibi yapılmış hastalarda da lenfatik drenaj masajı oldukça iyi sonuç verir. Bu masaj hem ödemin azalmasına yardımcı olur, hem de etkisinin daha iyi olmasını sağlar.

Böylelikle ameliyat alanlarında asimetri ve düzensizlikler daha az olur ve daha homojen, kilo vermeye yakın bir görünüm elde edilir.

Ben hastalarıma liposuction sonrası en az 10 seans lenfatik drenaj masajı yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu masajlara ameliyattan hemen sonraki günde başlanabilir ve her iki yada üç günde bir yapılabilir.

J Plasma Fiyatları 2024

J plasma ile vücut şekillendirme fiyatları ameliyat yapılacak alan sayısına ve genişliğine bağlı olarak değişmektedir.

J plasma fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.